Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
seler korzeniowy
30 dag -
orzeszki ziemne solone
13 dag -
żółty ser
10 dag -
żółka
2 szt. -
mąka
5 łyżek -
masło
4 łyżki -
mleko
1 szklanka -
olej
-
sól
-
pieprz
Przepis i sposób przygotowania panierowany seler w sosie serowym
Orzeszki ziemne posiekaj. Żółtka roztrzep. Plastry selera panieruj w 3 łyżkach mąki, jajkach i orzechach. Dociśnij.
Z odłożonej mąki i 2 łyżek masła zrób zasmażkę. Mieszając, wlej mleko i odłożony wywar. Gotuj na małym ogniu 5 minut. Dodaj starty ser, wymieszaj, przypraw.
Kotlety serowe usmaż z obydwu stron na pozostałym maśle. polej sosem serowym.
Komentarze (4)