panierowany seler w sosie serowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • seler korzeniowy

    30 dag
  • orzeszki ziemne solone

    13 dag
  • żółty ser

    10 dag
  • żółka

    2 szt.
  • mąka

    5 łyżek
  • masło

    4 łyżki
  • mleko

    1 szklanka
  • olej

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Seler oczyść, pokrój na cienkie plasterki. Włóż do wrzącej, osolonej wody, gotuj 8 minut. Osącz. Wywar zachowaj.
Orzeszki ziemne posiekaj. Żółtka roztrzep. Plastry selera panieruj w 3 łyżkach mąki, jajkach i orzechach. Dociśnij.
Z odłożonej mąki i 2 łyżek masła zrób zasmażkę. Mieszając, wlej mleko i odłożony wywar. Gotuj na małym ogniu 5 minut. Dodaj starty ser, wymieszaj, przypraw.
Kotlety serowe usmaż z obydwu stron na pozostałym maśle. polej sosem serowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grażyna13 29.09.2011 16:18
Smakowity !
aleksa123 04.06.2011 09:06
Ciekawy
Agnieszka/picola 09.04.2011 21:18
ciekawy przepis
Krystyna32 05.04.2011 03:23
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat