Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowany bakłażan z mozzarellą

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bakłażan 1 szt
mozzarella 150 g
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowany bakłażan z mozzarellą

Kroki postępowania

1
Mozzarellę pokroić w kilkumilimetrowe plastry / u mnie 6/
Krok 1 - Panierowany bakłażan z mozzarellą foto
2
Bakłażan umyć, pokroić na cienklie plastry / u mnie 12 /,posolić z obu stron , przełożyć na sito i odstawić na ok. 20 minut. Osuszyć ręcznikiem papierowym.
Krok 2 - Panierowany bakłażan z mozzarellą foto
3
Jajko wbić do miski, rozbełtać widelcem, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 3 - Panierowany bakłażan z mozzarellą foto
4
Na każdy plaster bakłażana nałożyć plasterek mozzarelli/ ewentualnie oprószyć solą lub ulubionymi przyprawami/.
Krok 4 - Panierowany bakłażan z mozzarellą foto
5
Mozzarellę przykryć plastrami bakłażana, lekko docisnąc.
Krok 5 - Panierowany bakłażan z mozzarellą foto
6
Panierować z obu stron. Najpierw w jajku, a póżniej w bułce tartej.
Krok 6 - Panierowany bakłażan z mozzarellą foto
7
Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Krok 7 - Panierowany bakłażan z mozzarellą foto
8
Usmażone krążki przełożyć na półmisek wyłożony papierowym recznikiem.
Podawać na ciepło z dodatkiem świeżej sałatki.
Krok 8 - Panierowany bakłażan z mozzarellą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 22.10.2016 15:40
ciekawe danie
IZABELA29 22.10.2016 10:44
Fajne danie
Patrycja33 21.10.2016 22:27
musze wyprobowac:-)
Renataj 21.10.2016 19:05
Interesujący pomysł.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak