Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowane roladki schabowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 5 plastrów
musztarda dijon 5 łyżeczek
szynka 5 plastrów
cebula 1 mała
natka pietruszki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko
ser topiony
papryka marynowana 5 pasków

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowane roladki schabowe

Kroki postępowania

1
Przygotowujemy składniki: schab, szynkę, paprykę, cebulę, natkę pietruszki, musztardę oraz przyprawy.
Krok 1 - Panierowane roladki schabowe foto
2
Każdy plaster schabu rozbijamy tłuczkiem bardzo cienko. Smarujemy go z wierzchu musztardą, posypujemy czosnkiem granulowanym i pieprzem kajeńskim, a także posiekaną natką pietruszki, układamy składniki i zwijamy w roladkę.
Krok 2 - Panierowane roladki schabowe foto
3
Każdą roladkę zanurzamy w jajku, potem w bułce i smażymy na rumiano na oleju
Krok 3 - Panierowane roladki schabowe foto
4
Smacznego!
Krok 4 - Panierowane roladki schabowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kolorowa 07.06.2013 18:37
Ładny przekrój.
Megg 07.06.2013 18:01
wspaniałe i pyszne roladki
GOSIA18 07.06.2013 15:16
przepyszne
as28 07.06.2013 14:37
mniam mniam
gosia56 07.06.2013 14:21
super takie roladki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak