Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowane pieczarki z mięsnym farszem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 20 szt
mięso gotowane 30 dag
cebula 1
masło 1 łyżka
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Porada

Super sposób na wykorzystanie mięsa, które nam zostaje z niedzielnego rosołu :) świetna opcja jako przekąska lub dodatek do drugiego dania.

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowane pieczarki z mięsnym farszem

Kroki postępowania

1
Połowę pieczarek pozbywamy dokładnie całych nóżek. Nóżki oraz pozostałe pieczarki ścieramy na drobnych otworach, smażymy na maśle z pokrojoną w kostkę cebulką.
Krok 1 - Panierowane pieczarki z mięsnym farszem foto
2
Ugotowane mięso z rosołu mielimy, dodajemy przesmażone z cebulą pieczarki, doprawiamy do smaku i mieszamy.
Krok 2 - Panierowane pieczarki z mięsnym farszem foto
3
przygotowany farsz nakładamy do wydrążonych pieczarek
Krok 3 - Panierowane pieczarki z mięsnym farszem foto
4
pieczarki poanierujemy tradycyjnie w jajku i bułce
Krok 4 - Panierowane pieczarki z mięsnym farszem foto
5
smazymy na rumiano z każdej strony. Dobre na ciepło i zimno
Krok 5 - Panierowane pieczarki z mięsnym farszem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 22.08.2016 21:05
super przekąska
halina17 22.08.2016 19:33
Smaczne pieczarki.
Wiesława1 22.08.2016 17:59
Pyszna propozycja
Mati13 22.08.2016 16:17
ładnie to wygląda
Aleksandra/Olcia 22.08.2016 14:58
ale bym zjadła,uwielbiam takie pieczarki
kd045 22.08.2016 14:22
pięknie podane ;]
Skotka 22.08.2016 13:43
Pyszna przystawka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak