panierowane kapelusze prawdziwków

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapelusze suszonych prawdziwków

    10 dag
  • jaja

    2 szt
  • mąka

    4 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • olej do smażenia

    0,5 szkl
  • bułka tarta

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby namoczyć a następnie ugotować je w tej samej wodzie.Opłukać zimną wodą i dobrze osączyć Panierować kolejno w mące,jajku i bułce.Panierowane kapelusze smażyć na złoty kolor.Po usmażeniu oprószyć solą i pieprzem.Podawać z workami masła lub z ostrym sosem pomidorowym

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat