Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PANIEROWANE BOCZNIAKI Z ŻÓŁTYM SEREM

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczniaki 300 gram
jajko 2 szt
masło 1 łyżka
olej 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 4-5 łyżek
sól do smaku
ser gouda 50 gram
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: PANIEROWANE BOCZNIAKI Z ŻÓŁTYM SEREM

Kroki postępowania

1
Boczniaki oczyścić,odciąć zdrewniałe nożki tak aby zostały same kapelusze.Grzyby doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem do smaku.Ser pokroić w plastry a następnie na mniejsze kawałki.Jajka roztrzepać widelcem,za pomocą pędzelka posmarować kapelusze grzybów roztrzepanym jajkiem i na każdym położyć kawałek sera lekko dociskając.
Krok 1 - PANIEROWANE BOCZNIAKI Z ŻÓŁTYM SEREM foto
2
Tak przygotowane boczniaki panierować najpierw w roztrzepanych jajkach a następnie w bułce tartej.
Krok 2 - PANIEROWANE BOCZNIAKI Z ŻÓŁTYM SEREM foto
3
Na patelni rozgrzać olej z dodatkiem masła i smażyć opanierowane grzyby z obu stron na rumiano,przez około 4-5 minut z każdej strony na średnim ogniu.
Krok 3 - PANIEROWANE BOCZNIAKI Z ŻÓŁTYM SEREM foto
4
Na końcu gotowe usmażone boczniaki ułożyć na 3-4 minuty na ręcznikach papierowych aby się pozbyć nadmiaru tłuszczu.Smacznego.
Krok 4 - PANIEROWANE BOCZNIAKI Z ŻÓŁTYM SEREM foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malina 12.08.2013 00:46
bardzo ciekawy przepis
ankaryba 06.08.2013 08:11
rewelacja!!!
Wacław 29.07.2013 13:44
nie jadłem boczniaków,czas to zmienić :)
Katarzyna59 21.07.2013 16:16
fajne grzybki
Krystyna32 14.06.2013 19:23
fajny pomysł
Ada-Gaba 14.06.2013 17:17
koniecznie muszę wypróbować
misia53 14.06.2013 12:02
bardzo mi się podoba ten pomysł
Alex_M 14.06.2013 09:11
super pomysl
anemon 14.06.2013 08:51
Świetny pomysł, apetyczne wykonanie.
olkaaa 14.06.2013 07:43
uwielbiam boczniaki
Mniam 14.06.2013 07:19
Dawno już jadłam boczniaki- pyszne są.
migotka28 13.06.2013 22:47
uwielbiam boczniaczki
Katarzyna/kate1980 13.06.2013 22:35
super przepis
Katarzyna/kate1980 13.06.2013 22:34
ciekawy przepis
Sroczka 13.06.2013 22:05
Bardzo lubię panierowane boczniaki.
mirosława4 13.06.2013 20:54
nigdy nie jadłam podobno są smaczne :)
Renata9 13.06.2013 19:52
pyszne boczniaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak