Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierka do kurczaka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
sól 2/3 łyżki
Bazylia suszona Prymat 1/2 łyżki
oregano 2/3 łyżki
Sól czosnkowa jodowana Prymat 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżka
Papryka wędzona słodka mielona Prymat 4 łyżki
Czosnek suszony Prymat 2 łyżki
Imbir mielony Prymat 1 łyżka
Pieprz biały mielony Prymat 3 łyżki
nasiona gorczycy Prymat 1 łyżka (mielona)
cukier palmowy 2 łyżki
Kurkuma mielona Prymat 1 łyżka
musztarda 3 łyżki
jajko 2 szt
mąka 1 do obtoczenia
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Porada

Można też dodać swoje ulubione przyprawy.

Przepis i sposób przygotowania na: Panierka do kurczaka


Wszystkie składniki przekładamy do miski, dokładnie mieszamy.

Kawałki kurczaka typu: skrzydełka, udka lub pałki obgotowujemy w osolonym wrzątku.

Kurczaka obtaczamy w mące, następnie w cieście i bułce tartej.

Smażymy na rumiano, na głębokim tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

2milutka 17.05.2017 19:47
ciekawy pomysł
Aleksandra/Olcia 17.05.2017 17:49
wygląda pysznie
olkaaa 17.05.2017 14:49
brzmi ciekawie
Konczi 17.05.2017 11:53
fajny pomysł na smaczną panierkę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak