panga w ziołowym panieraku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • panga

    60dag
  • sól

  • majeranek

  • Kolendra kilka ziaren

  • Szałwia odrobina

  • koper

    3 gałązki
  • zielona pietruszka

    3 gałązki
  • olej

    1 łyżka
  • jajko

    1
  • mąka

    3 łyżki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    3 łyżki
  • masło

    1 łyżka
  • Ziele angielskie całe Prymat

    kilka szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

filety obtoczyć w mące ziemniaczanej z ziołami, następnie w rozbitym jajku i tartej bułce. Włożyć na rozgrzany tłuszcz i smażyć z obu stron na rumiano. Przełożyć do rondla z rozgrzanym tłuszczem, skropić wodą, na każdy kawałek położyć wiór masła, gałązkę kopru i pietruszki. Przykryć i trzymać na niewielkim ogniu ok. 15 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Juleczka20 11.11.2011 20:12
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat