Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panga w sosie pomidorowym z warzywami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 4 sztuka
ogórki konserwowe 4 sztuka
papryka konserwowa 1 słoik
woda 1 szklanka
ketchup 8 łyżka
przecier pomidorowy 2 łyżka
ocet 6 łyżka
cukier 4 łyżka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Panga w sosie pomidorowym z warzywami

Usmażyć ryby przyprawione wcześniej solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Na tłuszczu od smażenia ryb podsmażyć cebulkę, póżniej dodać wodę, ogórki i paprykę. Do tego dodajemy sól, ocet i cukier, a na koniec ketchup i przecier. Do tak przygotowanej zalewy wkładamy ryby, które po usmażeniu były przechowywane w naczyniu żaroodpornym. Po wymieszaniu ryb z zalewą przekładamy je ponownie do naczynia i zamykamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta25 05.08.2012 21:46
Muszą być pyszne te rybki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak