Panga w pomidorach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety pangi

    3-4
  • marchewki

    2-3
  • pomidory krojone w puszce

  • cebula

  • czosnek

    3ząbki
  • cytryna

  • natka pietruszki

  • pieprz kolorowy

  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

  • mąka

  • masło

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety rozmrozić,posypać solą i pieprzem(czarnym),skropić sokiem z cytryny,obtoczyć w mące i podsmażyć na oleju z łyżką masła(dla aromatu).Przełożyć na talerz.
Marchewki obrać i zetrzeć na tarce,wymieszać z pomidorami z puszki(przydał się rozdrabniacz:) ),doprawić solą,pieprzem kolorowym,szczyptą cayenne(ewentualnie), natką i kilkoma kroplami soku z cytryny. W naczyniu żaroodpornym układać połowę farszu pomidorowego, na to kawałki ryb i polać resztką pomidorów. Zapiekać w 180stopniach ok 35min.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MAR3STA 08.11.2010 16:23
smacznie wyglada!
polly66 06.11.2010 11:05
no i zapomniałam; cebulę zeszklić z czosnkiem zmiażdżonym,dodać do pomidorów i reszty:P

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat