Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
filet z pangi
1 kg. -
jajko
3 sztuki -
mąka
1/2 szkl. -
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
- - -
sok z cytryny
- - -
olej do smażenia
- - -
sól
- do smaku -
ziemniaki
- - -
masło
2 łyżki -
mleko
1/4 szkl. -
Pieprz czarny mielony Prymat
- do smaku -
Bułka tarta klasyczna Prymat
- - -
Pieprz ziołowy mielony Prymat
- do smaku
Przepis i sposób przygotowania PANGA W PANIERCE PODANA Z ZIEMNIAKAMI
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy, odparowujemy, gnieciemy, dodajemy masło i mleko, ponownie gnieciemy. Wykładamy na talerz specjalną łyżką do porcjowania ziemniaków. Dekorujemy zieleniną. SMACZNEGO !!!
Komentarze (2)