PANGA W PANIERCE PODANA Z ZIEMNIAKAMI

PANGA W PANIERCE PODANA Z ZIEMNIAKAMI

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z pangi

    1 kg.
  • jajko

    3 sztuki
  • mąka

    1/2 szkl.
  • Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat

    - -
  • sok z cytryny

    - -
  • olej do smażenia

    - -
  • sól

    - do smaku
  • ziemniaki

    - -
  • masło

    2 łyżki
  • mleko

    1/4 szkl.
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    - do smaku
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    - -
  • Pieprz ziołowy mielony Prymat

    - do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety odsączyć, osuszyć, opruszyć solą, przyprawą do ryb, pieprzem ziołowym i czarnym i skropić świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny. Odstawić w chłodne miejsce na jakąś godzinę czasu. Po czym czasie filety obtaczamy w kolejno w mące, jajku, bułce tartej i smażymy na oleju.

Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy, odparowujemy, gnieciemy, dodajemy masło i mleko, ponownie gnieciemy. Wykładamy na talerz specjalną łyżką do porcjowania ziemniaków. Dekorujemy zieleniną. SMACZNEGO !!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 25.12.2013 10:19
ja już pangi nie jem
MAR3STA 06.04.2011 23:46
super szybki piątkowy obiad;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat