PANGA W PANIERCE PODANA Z ZIEMNIAKAMI

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z pangi

    1 kg.
  • jajka

    3 sztuki
  • mąka

    1/2 szkl.
  • Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat

    - -
  • sok z cytryny

    - -
  • olej do smażenia

    - -
  • sól

    - do smaku
  • ziemniaki

    - -
  • masło

    2 łyżki
  • mleko

    1/4 szkl.
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    - do smaku
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    - -
  • Pieprz ziołowy mielony Prymat

    - do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety odsączyć, osuszyć, opruszyć solą, przyprawą do ryb, pieprzem ziołowym i czarnym i skropić świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny. Odstawić w chłodne miejsce na jakąś godzinę czasu. Po czym czasie filety obtaczamy w kolejno w mące, jajku, bułce tartej i smażymy na oleju.

Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy, odparowujemy, gnieciemy, dodajemy masło i mleko, ponownie gnieciemy. Wykładamy na talerz specjalną łyżką do porcjowania ziemniaków. Dekorujemy zieleniną. SMACZNEGO !!!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 25.12.2013 10:19
ja już pangi nie jem
MAR3STA 06.04.2011 23:46
super szybki piątkowy obiad;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat