panga w panierce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • panga

    1 płat
  • jajko

    1 sztuka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 szklanka
  • mąka

    0,5 szklanki
  • sól

    1 szczytpa
  • cebula

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

rybkę solimy, pieprzymy i posypujemy pokrojona w kosteczkę cebulką.
pozostawiamy na ok 1 godzinkę.
następnie kroimy rybkę na mniejsze kawałki.
każdy z nich obtaczamy w mące, roztrzepanym jajku i bułce.
smażymy na oleju na złoty kolor

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kaja1991 08.11.2012 19:35
zapiekacie rybę ?
kaja1991 12.10.2012 12:09
do rybki lubię zawsze kapustę kiszona;)
kaja1991 12.10.2012 12:08
łatwe i szybkie gdy nie mam pomysłu na obiad.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat