Panga w panierce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 szklanka
  • jajko

    1 sztuka
  • sól

    1 łyżeczka
  • olej do smażenia

    2 łyżki
  • panga

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

fileta solimy z obu stron i odstawiamy na kilkanaście minut. W tym czasie w głębokim talerzu rozkłócamy jajko, na duży płytki talerz wsypujemy bułkę tartą. Panierujemy fileta bułka- jajko - bułka. Smażymy na rozgrzanym oleju po 10 minut z każdej strony.
Do pangi dodałam oprócz frytek smażone pomidory. Pomidora pokroiłam w plasterki, oprószyłam pieprzem, panierowałam w taki sam sposób jak pangę i zaczęłam smażyć momencie gdy przewracałam pangę na drugą stronę. Bardzo smaczny dodatek nie tylko do ryb:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
janek64 02.10.2012 14:49
Same dobrości :)
eeee 04.06.2012 10:35
Ja niestety należe do tych osób co czuja w rybie zapachy smaki z Wody i zadko jem ryb :) chyba że morską która uwielbiam
V_kuchareczka 09.05.2012 19:24
Bardzo apetycznie wygląda
Dorian 29.03.2012 08:06
pysznie wyglada
Agiatis 18.03.2012 09:04
panga jest bardzo smaczna, tylko osobiście wolę tą białą od różowej
leonkot 18.03.2012 09:01
nie rozumiem, dlaczego niektórzy tak narzekają na pangę, przecież, ja też często ją smażę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat