Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pamuła gruszkowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 1 kg
woda 5 szklanek
wino białe wytrawne 1 kieliszek
mąka 1 łyżeczka
śmietana 1/2 szklanki
sól
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Pamuła gruszkowa

Obrane i pozbawione gniazd nasiennych gruszki włożyć do garnka , zalać gorącą wodą i ugotować. Gdy będą miękkie zmiksować i doprawić do smaku solą i cukrem. Następnie wlać wino i zagotować. Śmietanę wymieszać z mąką, wlać do zupy i podgrzać (nie gotować). Podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak