Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pampuchy.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kluski

mąka pszenna 400 gr.
drożdże świeże 20 gr.
mleko 250 ml.
jajko 1
cukier 30 gr.
masło 50 gr.
sól szczypta

sos

masło 0,5
cukier 0,5 szk.
jogurt owocowy 400 ml.

Przepis i sposób przygotowania na: pampuchy.

Przygotować zaczyn. Lekko ciepłe mleko wymieszać z pokruszonymi drożdżami, łyżeczką cukru i ok. 7 łyżkami mąki. Zaczyn przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na ok. 10- 15 min. do wyrośnięcia.
Masło roztopić i pozostawić do ostygnięcia.Pozostałą mąkę przesypać do miski dodać jajko,sól cukier i zaczyn,dokładnie wymieszać,przykryć ściereczką i pozostawić na ok.50 min.do wyrośnięcia.Jak ciasto wyrośnie formować kluski i gotować na parze 10 min.Sos-masło z cukrem roztapiamy w garnuszku.Gotowe kluski polewamy masełkiem i na to jogurt owocowy. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokus 22.07.2015 17:52
moje ulubione, smak dzieciństwa :)
Ola1young 22.07.2015 15:02
nie jadłam takich pampuchów
mirosława4 22.07.2015 14:29
nigdy nie jadłam
Helena63 22.07.2015 10:49
ja robię pampuchy "na oko"
jagoda5913 22.07.2015 09:04
Też robię podobne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak