Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pampuchy - bułki na parze

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna ok. 3,5 szkl.
drożdże świeże 20 g
mleko ciepłe 1,5 szkl.
sól 1/2 łyżeczki
cukier waniliowy 2 op.
cukier puder 2-3 łyżki
jogurt owocowy

Przepis i sposób przygotowania na: Pampuchy - bułki na parze

Drożdże rozetrzeć z cukrem, aż się rozpłyną. W ciepłym mleku rozpuścić cukier waniliowy, sól i płynne drożdże.
Zaczyn wlać do miski z mąką, lekko przemieszać i odstawić na kilka minut, aby drożdże zaczęły pracować. Zagnieść i wyrobić miękkie ciasto.

Naczynie nakryć suchą ściereczką i odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na ok. pół godziny.
Z wyrośniętego ciasta formować kulki wielkości małej mandarynki i układać w parowarze lub naczyniu w wkładką - gotować 10-15 minut.

Podawać z sosem lub musem owocowym, dowolnym jogurtem lub śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ice cubes 19.02.2016 21:30
Również robię coś podobnego :)
Bernadeta1 19.02.2016 19:52
bardzo lubię zwłaszcza z sosem jagodowym
Ela427 19.02.2016 19:07
Też takie robię , pyszne .
agnieszka214 19.02.2016 15:59
Smakowicie wygladaja
Małgorzata92 19.02.2016 15:17
Bardzo lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak