Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki ziemniaczane z koperkiem i natką pietruszki

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 0,5 kg
masło 82% 1 łyżka
śmietana 18 proc 2 łyżki
posiekany koperek 1/2 pęczka
natka pietruszki 1/2 pęczka , posiekana
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
mąka pszenna 3/4 szklanki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
olej rzepakowy do smażenia

Porada

Z pozostałych ziemniaków po obiedzie przeważnie przygotowywałam kopytka , tym razem postawiłam na coś nowego. Z ziemniaków przygotowałam zwarte puree , dodałam zioła , mąkę i usmażyłam ziemniaczane paluszki.

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki ziemniaczane z koperkiem i natką pietruszki

Ziemniaki ugniatamy z masłem oraz śmietaną.
Dodajemy , koperek , natkę , pieprz oraz mąki.
Wyrabiamy gładkie , odchodzące od dłoni ciasto.
Formujemy zgrabne paluszki.
Na patelni rozgrzewamy olej rzepakowy , smażymy paluszki na rumiano z obu stron.
Podajemy same , z sałatką lub sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SzczyptaChili 15.03.2016 21:49
Dziękuję :)
sabik86 13.03.2016 09:03
Idealny zamiennik dla tradycyjnych ziemniaków do obiadu
Ela427 12.03.2016 20:25
fajne jedzonko
noninka77 12.03.2016 15:11
Pomysłowe danie.
IZABELA29 12.03.2016 14:20
Lubię takie dania
Wacław 12.03.2016 13:17
ciekawy pomysł na obiad
kd045 12.03.2016 09:03
Ciekawy przepis
bertpvd 12.03.2016 08:47
pięknie podane, smaczne danie
Ania321 11.03.2016 22:46
Bardzo apetyczne danie :)
Skotka 11.03.2016 22:26
Pyszne, aromatyczne:)
norweska20 11.03.2016 22:12
smaczny pomysł
Motorek 11.03.2016 21:38
wyglądają pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak