paluszki z sosem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    60 dkg
  • ser żółty

    15 dkg
  • jajko

    1 sztuka
  • pieczarki

    30 dkg
  • cebula

    2 sztuki
  • ogórki kiszone

    3 sztuki
  • papryka czerwona

    2 sztuki
  • czosnek

    1 ząbek
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso , ser , jajko , sól , pieprz wymieszać i zrobić paluszki , obtoczyć w bułce i smażyć . Pieczarki , ogórki , paprykę pokroić w kostkę, po kolei dodawać do garnka i dusić , na koniec dodać śmietanę rozrobioną z mąką, wlać do sosu , dodać paluszki i dusić 5 minut , dodać sól i pieprz do smaku

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat