Paluszki z mięsa mielonego

Paluszki z mięsa mielonego

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    0,5 kg
  • bułka czerstwa

    1 szt.
  • cebula

    1 szt.
  • jajko

    1 szt.
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżki
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Paluszki z mięsa mielonego

Bułke namoczyć, odcisnąć. Cebulę obrać, posiekać. Mielone mięso przełozyć do miski. Dodać cebulę, odciśniętą bułkę i jajko. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wyrobić masę tak, aby połączyć wszystkie składniki. Z masy mięsnej uformować podłużne kotleciki, obtoczyć w bułce tartej. Olej rozgrzać na patelni, usmażyć paluszki ze wszystkich stron na złoty kolor. Osączyć z tłuszczu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Krystyna32 12.12.2013 09:10
świetny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat