Doradca Smaku logoandPrymat logo
Sprawdzone przepisy na Boże Narodzenie. ZOBACZ

Paluszki z mięsa mielonego

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone
0,5 kg
Sklep Prymat
bułka czerstwa
1 szt.
cebula
1 szt.
jajko
1 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat
2 łyżki
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki z mięsa mielonego

Bułke namoczyć, odcisnąć. Cebulę obrać, posiekać. Mielone mięso przełozyć do miski. Dodać cebulę, odciśniętą bułkę i jajko. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wyrobić masę tak, aby połączyć wszystkie składniki. Z masy mięsnej uformować podłużne kotleciki, obtoczyć w bułce tartej. Olej rozgrzać na patelni, usmażyć paluszki ze wszystkich stron na złoty kolor. Osączyć z tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 12.12.2013 09:10
świetny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak