Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki z ciasta francuskiego

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op
ser żółty 15 dkg
suszone pomidory 1 łyżeczka
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki z ciasta francuskiego

Ciasto francuskie kroimy na cienkie paseczki. Zbieramy po trzy i zaplatamy warkocz. Ser trzemy na tarce na wiórki. Pomidory suszone łączymy razem z bazylią. Uplecione warkoczyki z ciasta posypujemy serem, solą i pomidorami z bazylią. Pieczemy w 180 stopniach ok 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

molanka 31.10.2014 12:44
ciekawy pomysł
Gracer 31.10.2014 08:33
rewelacyjna przekąska
Noruas 30.10.2014 23:52
super przekąska!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak