Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki z ciasta francuskiego

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słonecznik łuskany 1 paczka
jaja 1 sztuka
ciasto francuskie 1 sztuka
oliwa do smarowania

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki z ciasta francuskiego

Kroki postępowania

1
1. Ciasto rozkładamy i tniemy na paski ok 1cm szerokości. Długość już jaką kto lubi.
Krok 1 - Paluszki z ciasta francuskiego foto
2
2. Gotowe paseczki kładziemy na sreberku nasmarowanym oliwą z oliwek.

3. Smarujemy je z wierzchu rozkłóconym jajkiem.
Krok 2 - Paluszki z ciasta francuskiego foto
3
4. Na jajko nakładamy po kilka ziarenek łuskanego słoneczniku.
Krok 3 - Paluszki z ciasta francuskiego foto
4
5. Pieczemy na rumiano w piekarniku rozgrzanym do 200stopni. Szybka i błyskawiczna przekąska :)

SMACZNEGO :)
Krok 4 - Paluszki z ciasta francuskiego foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 21.02.2014 12:07
też robię podobne, są bardzo smaczne;)
IZABELA29 12.04.2013 08:16
szybka przegrycha do k.... :)pomysłowo
fotoviderek 23.03.2013 07:45
Muszą cudnie chrupać :)
paula99926 07.12.2012 20:39
apetyczne
Poison1988 07.11.2012 10:22
i smakują też super :) a niby takie zwykłe coś
Bernadeta 07.11.2012 08:47
wygląda fajnie
kamyk 04.11.2012 20:23
ciasto frncuskie - to jest to
Aleksandraa 18.10.2012 21:24
fajne :)
Mati3 17.10.2012 16:49
super pomysł:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak