Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PALUSZKI RYBNE na kalafiorze.

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

paluszki rybne 250 gram
kalafior 1 sztuka
szczypiorek 1 pęczek
przyprawa do potraw 1 łyżeczka
barszcz czerwony 6 łyżeczek
tłuszcz do formy
Bułka tarta klasyczna Prymat

Porada

Kalafior można posypać zrobioną zasmażką z tartej bułki.

Przepis i sposób przygotowania na: PALUSZKI RYBNE na kalafiorze.

Kroki postępowania

1
1. Kalafior obieramy z liści. Dzielimy na koszyki, wkładamy do garnka i kilkakrotnie płuczemy. Zalewamy wodą, wsypujemy łyżeczkę przypraw i gotujemy go do miękkości. Po ugotowaniu kalafior wykładamy na sito i odsączamy.



Krok 1 - PALUSZKI RYBNE na kalafiorze. foto
2
2. W między czasie naczynie żaroodporne wysmarowujemy tłuszczem. W naczyniu układamy kostkę rybną, zamykamy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 °C na ok. 10 - 15 min.

Krok 2 - PALUSZKI RYBNE na kalafiorze. foto
3
3. Pęczek szczypiorku drobno posiekać

Krok 3 - PALUSZKI RYBNE na kalafiorze. foto
4
4. Na głębokie talerze wykładamy ciepły ugotowany na miękko kalafior, posypujemy go pokrojonym szczypiorkiem lub zrobioną zasmażka z tartej bułki. Obok kalafiora na talerzu układamy w dowolny sposób kostki rybne

Krok 4 - PALUSZKI RYBNE na kalafiorze. foto
5
5. Do powyższej potrawy można podać barszcz czerwony do popicia. Smacznego!
Krok 5 - PALUSZKI RYBNE na kalafiorze. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak