Paluszki mięsne

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    1/2 kg
  • bułka

  • jajko

  • sól

  • pieprz

  • Kucharek przyprawa do potraw

  • papryka mielona

  • olej do smażenia

  • bułka tarta

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bułkę namoczyć i odcisnąć, dodać do mięsa mielonego, następnie jajko, pieprz i kucharka. wyrobić dokładnie ciasto. Mięso podzielić na trzy części. Stolnicę posypać bułką tartą i formować długie wałeczki. Pokroić na 6 cm. Obtoczyć w bułce tartej i smażyć w dłużej ilości tłuszczu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna59 24.11.2013 09:39
bardzo smaczne
IZABELA29 18.12.2012 09:27
dobre
mirosława4 25.09.2012 19:06
smaczne
MAR3STA 25.06.2012 18:30
super
Ewelina38 24.01.2012 14:30
super pomys?
Monika193 21.12.2011 23:27
pycha
Wacław 17.12.2011 08:45
pyszne !
Wafelek2601 26.11.2011 20:53
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat