Paluszki czekoladowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 szklanki
  • kakao

    4 łyżki
  • jaja

    4 szt
  • masło

    2 łyżki
  • olej

    2 łyżki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • aromat rumowy

    0,5 łyżeczki
  • tłuszcz do formy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bułkę tartą wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao, dodać całe jajka, olej oraz roztopione masło, dokładnie ciasto wymieszać. Formować długie wałki, kroić na paluszki, ułożyć na przygotowanej blaszce. Piec w nagrzanym piekarniku do temp 180 stopni około 30 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kasia35 13.06.2014 20:53
świetny przepis
PaniMISIOWA 01.04.2013 09:33
bardzo fajne
Kasia36 26.03.2013 20:27
a co to ? ciekawy przepis
Iwusia 28.01.2013 22:34
bardzo smaczne paluszki
mela25 14.01.2013 08:43
fajny przepis
ankaryba 16.07.2011 22:16
super;)
stokrotka 26.06.2011 09:13
fajne
plocia 09.04.2011 13:52
chyba wypróbuję, wydaje się być czymś innym

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat