Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluchy razowe

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka razowa 1,5 szkl
masło 150 g
jajko 1 szt
drożdże 10 g
śmietana 18 proc 2 łyżki
cukier 1/2 łyżeczki
sól 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Paluchy razowe

Kroki postępowania

1
Mąkę razową przesiewam na stolnicę i łączę z masłem. Dodaję jajko, pokruszone drożdże, śmietanę, sól i cukier. Zagniatam ciasto jak na makaron.
Krok 1 - Paluchy razowe foto
2
Z zagniecionego ciasta formuję około 15cm wałeczki.
Krok 2 - Paluchy razowe foto
3
Wałeczki nacinam nożem. Następnie paluchy układam na blaszce. Piekę około 20 minut w temperaturze 170 stopni.
Krok 3 - Paluchy razowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 29.02.2016 12:12
świetna przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak