PALUCHY JAGLANE Z SELEREM

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • seler

    35 dag
  • wywar warzywny

    2 szklanki
  • cebula

    2 szt.
  • marchew

    2 szt.
  • pietruszka

    1 szt
  • mały por

    1 szt.
  • jaja

    4 szt.
  • masło

    1 łyżka
  • olej do smażenia

  • kasza jaglana

    25 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
2 jaja ugotować na twardo i posiekać. Włoszczyznę umyć, obrać, pokroić i ugotować w osolonej wodzie (wywar odstawić). Selery zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Kaszę jaglaną ugotować w wywarze z włoszczyzny razem z startami selerami i połączyć z przestudzoną, zrumienioną na maśle cebulą. Dodać ugotowane pokrojone jaja, dwa świeże i przyprawić do smaku. Z masy formować podłużne kotleciki, panierować w bułce tartej i smażyć na oleju na oleju z obu stron na złoty kolor.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kuchenka 05.10.2013 14:03
zapewne smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat