Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
seler
35 dag -
wywar warzywny
2 szklanki -
cebula
2 szt. -
marchew
2 szt. -
pietruszka
1 szt -
mały por
1 szt. -
jaja
4 szt. -
masło
1 łyżka -
olej do smażenia
-
kasza jaglana
25 dag
Sposób przygotowania
2 jaja ugotować na twardo i posiekać. Włoszczyznę umyć, obrać, pokroić i ugotować w osolonej wodzie (wywar odstawić). Selery zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Kaszę jaglaną ugotować w wywarze z włoszczyzny razem z startami selerami i połączyć z przestudzoną, zrumienioną na maśle cebulą. Dodać ugotowane pokrojone jaja, dwa świeże i przyprawić do smaku. Z masy formować podłużne kotleciki, panierować w bułce tartej i smażyć na oleju na oleju z obu stron na złoty kolor.
Komentarze (1)
Nie masz konta? Zarejestruj się