Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluchy czekoladowe z pazurem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 3 szt.
kakao 2 łyżki
cukier wanilinowy 2 szt.
olej 3 łyżki
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
płatki migdałowe

Przepis i sposób przygotowania na: Paluchy czekoladowe z pazurem

Wykonanie:
Starty chleb razowy wymieszać z kakao, cukrem waniliowym dwoma jajami i olejem. Formować paluchy i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia , spłaszczyć końce paluchów . Smarować jajem i przyklejać płatki tworząc pazurki. Piec w temperaturze 160 stopni około 15 minut.
Drugą stronę paluchów można moczyć w czekoladzie deserowej rozpuszczonej na parze i przechowywać w pudelku lub puszce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 10.04.2013 20:17
wow, bardzo fajne
MAR3STA 11.03.2013 19:28
świetne paluchy
Bernadeta1 11.03.2013 11:30
wyglądają rewelacyjnie
halina17 11.03.2013 10:27
Efektownie wyglądają "czarnoskórych""paluchy z pazurem.... żart.
Milena87 11.03.2013 10:12
nie wiem jak smakują, ale wyglądają wspaniale
muffina 10.03.2013 23:21
czy to nie przepis z www.mojewypieki.com ? :) Genialne są tam przepisy też często tam zaglądam. Tam są jasne tu w czekoladzie... super:)
Fiffi 10.03.2013 22:03
robię podobne, ale w jasnej wersji
kokoszka
kokoszka 10.03.2013 21:17
ja tak nie potrafię :(
Rafał10 10.03.2013 20:47
SUPER! Z pazurem haha
manahir 10.03.2013 20:30
genialne!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak