Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Palmiery - czyli francuskie ciasteczka cynamonowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op
cukier 1/3 szkl.
cynamon
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Palmiery - czyli francuskie ciasteczka cynamonowe

Ciasto francuskie delikatnie rozwinąć na stole, posypać je dość mocno cynamonem, a także grubym cukrem i lekko wklepać go w ciasto, by przy zwijaniu nie odpadał od ciasta.
Ciasto zawijać z dwóch stron do połowy by powstały 2 'ruloniki'. Następnie pokroić je w plasterki nie grubsze jak 1cm. Układać je w formie na papierze do pieczenia w małych odstępach.
Piec w piekarniki przez ok 20 minut w tem. 180 stopni.
Gotowe posypać cukrem pudrem, można też podawać bez pudru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kd045 15.01.2016 16:42
mmm pyszne ;)
Motorek 15.01.2016 15:11
pyszne ciasteczka
Stenka 15.01.2016 14:58
szybkie i dobre ciasteczka
sliwka 15.01.2016 14:53
Pyszne i pięnie się prezentują;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak