Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Palmiery bakaliowe z nutką chilli.

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 szt
kajmak 6 łyżek
rodzynki 3 łyzki
jagody goji 1 łyżka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 0,25 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Palmiery bakaliowe z nutką chilli.

Kroki postępowania

1
Ciasto francuskie rozwałkować w prostokąt 36x20cm.
Krok 1 - Palmiery bakaliowe z nutką chilli. foto
2
Bakalie wymieszać z kajmakiem i masą posmarować ciasto.
Krok 2 - Palmiery bakaliowe z nutką chilli. foto
3
wymieszać z kajmakiem
Krok 3 - Palmiery bakaliowe z nutką chilli. foto
4
i masą posmarować ciasto.
Krok 4 - Palmiery bakaliowe z nutką chilli. foto
5
Płat ciasta zwijać z obu stron do środka.
Krok 5 - Palmiery bakaliowe z nutką chilli. foto
6
Środek zwilżyć wodą i docisnąć.
Krok 6 - Palmiery bakaliowe z nutką chilli. foto
7
Włożyć do zamrażalnika na 10-15min, aby ciasto łatwiej kroić.
Ostrym nożem pokroić ciasto w 1cm plastry.
Ułożyć na lekko natłuszczonej blasze
Krok 7 - Palmiery bakaliowe z nutką chilli. foto
8
i piec w temp.200 stop. przez 10-15 minut,aż będą złociste.
Krok 8 - Palmiery bakaliowe z nutką chilli. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 06.02.2016 09:45
smaczne ciasteczka
Beata999 03.07.2014 20:31
Pyszne te zawijaski.
kasienka23 03.07.2014 18:35
pyszne danie!
Bernadeta1 03.07.2014 15:57
bardzo ciekawy przepis i super pokazane zdjęcia sposobu wykonania
Maria 70 03.07.2014 15:32
Inne ,odmienne od klasycznych cynamonowych. Ciekawe z chilli.
Ola1young 03.07.2014 13:03
ciekawy i na pewno smaczny deserek :)
gosia561 03.07.2014 12:33
niezła sprawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak