Pałki z kurczaka zapiekane w kapuście kiszonej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pałki z kurczaka

    8 sztuk
  • przyprawa do kurczaka

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • sól

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • kapusta kiszona

    1 kg
  • marchewka

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • olej

    2 łyżki
  • kminek Prymat

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • ziele angielskie

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pałki z kurczaka nacieramy solą, pieprzem przyprawą do kurczaka i słodką papryka.
Marchew obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, cebulę kroimy w piórka i mieszamy z kapustą kiszoną. Dodajemy olej, sól, pieprz, kminek, liść laurowy, ziele angielskie i dokładnie mieszamy.
Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem, wykładamy połowę kapusty kiszonej, układamy pałki z kurczaka i pozostałą kapustę.
Pieczemy pod przykryciem około godziny w temp. 180 stopni.
bietka
Podajemy z dowolnymi dodatkami

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jejkuchnia 29.03.2018 06:14
Idealna kompozycja smaku, mniam. :)
bietka 28.03.2018 09:28
Dziękuję Bożenko : )
Bożena Matuszczyk 27.03.2018 22:45
Ależ smakowite danie.Pychotka;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat