Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pałki pieczone z borowikami i papryką

4.0
(21)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pałki z kurczaka 5
borowiki 200 g
olej 1 łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
cebula 2
czosnek 3 ząbki
papryka 3/2
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pałki pieczone z borowikami i papryką

Kroki postępowania

1
Obrane borowiki kroimy w większą kostkę i obgotowujemy przez około 15 minut w osolonej wodzie. Po ugotowaniu studzimy je.
Krok 1 - Pałki pieczone z borowikami i papryką foto
2
Pałki z kurczaka skrapiamy olejem i nacieramy solą, pieprzem ziołowym i ziołami prowansalskimi. Naczynie żaroodporne natłuszczamy i układamy w nim mięso. Wstawiamy je do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25 minut.
Krok 2 - Pałki pieczone z borowikami i papryką foto
3
W tym czasie cebulę kroimy w krążki, czosnek w paski, paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w większą kostkę. Do miski wkładamy warzywa i grzyby, oprószamy solą i pieprzem, odstawiamy.
Krok 3 - Pałki pieczone z borowikami i papryką foto
4
Wyjmujemy mięso z piekarnika, dodajemy warzywa i zapiekamy jeszcze 15 minut.
Krok 4 - Pałki pieczone z borowikami i papryką foto
5
Danie podawać z ziemniakami lub pieczywem, życzę smacznego ;)
Krok 5 - Pałki pieczone z borowikami i papryką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 09.10.2013 19:27
świetny przepis
ajres 07.10.2013 17:28
bardzo dobre
Konczi 07.10.2013 14:30
dla mnie pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak