Składniki
kostka
g
kg
gramów
mała łyż.
gniazd
mała puszka
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
pałki z kurczaka
6 sztuk -
cebula czerwona
1 sztuka -
czosnek
1 główka -
mozzarella
125 g -
sól
-
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
-
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
-
Papryka słodka mielona Prymat
-
Papryka ostra mielona Prymat
-
oliwa
Przepis i sposób przygotowania Pałki kurczaka w serze, czosnku i czerwonej cebuli
Tak przygotowane mięso wyłożyć do żaroodpornego naczynia.
Cebulę i czosnek obrać, mozzarellę odcedzić z zalewy.
Pomiędzy pałki poukładać przekrojone ząbki czosnku oraz pokrojoną w grube piórka cebulę.
Całość skropić oliwą (olejem) oraz i wstawić do nagrzanego do 190 stopni piekarnika - piec bez przykrycia około 40 minut.
Po tym czasie wyjąć naczynie z piekarnika, poukładać pomiędzy pałki kurczaka ser i ponownie wstawić do piekarnika. Mięso piec jeszcze około 15 minut.
Podawać z ziemniakami i surówką jako danie obiadowe lub samodzielnie – jako gorącą przekąskę.
Komentarze (11)
Załaduj więcej komentarzy (1)