Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pałki kurczaka w glazurze paprykowej

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pałki kurczaka 6 sztuk
sos sojowy 2 łyżki
olej 2 łyżki
czosnek 2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
rozmaryn do posypania
woda 1/3 szklanki
miód 1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
sos worcester 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pałki kurczaka w glazurze paprykowej

Składniki glazury (sos sojowy, sos Worcestershire, olej czosnek i paprykę) mieszamy w miseczce, każdą pałkę maczamy i nacieramy glazurą, kładziemy do naczynia żaroodpornego albo brytfanki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50-60 minut (co jakiś czas polewając mieszanką glazury do polewania: woda, miód i dodajemy 1 łyżeczkę papryki ostrej).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sisterskitchen 20.01.2013 11:50
bardzo apetyczne
magdziorka6 20.01.2013 11:26
jedzonko jak się patrzy
Anula 20.01.2013 10:43
pyszności:)
safcia 20.01.2013 10:42
smakowitości
Adamorek 20.01.2013 10:32
świetny kurczaczek
Sylwia26 20.01.2013 10:31
ale smakołyki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak