Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pałki kurczaka w cebuli i tymianku z piekarnika...

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pałki z kurczaka 12 sztuk
cebula 6 sztuk
olej rzepakowy 1/2 szklanki
sok z cytryny 1 łyżka
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
Tymianek suszony Prymat 1/2 opakowania
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: pałki kurczaka w cebuli i tymianku z piekarnika...

Kroki postępowania

1
cebulę pokroić w piórka, wsypać do naczynia żaroodpornego, dodać przyprawy, olej rzepakowy, sok z cytryny, wymieszać
Krok 1 - pałki kurczaka w cebuli i tymianku z piekarnika... foto
2
umyte i osuszone pałki kurczaka włożyć do cebuli, dokładnie natrzeć i odstawić najlepiej na całą noc do lodówki
Krok 2 - pałki kurczaka w cebuli i tymianku z piekarnika... foto
3
piekarnik nagrzany na 220 C, grzanie góra/dół, pod przykryciem piec pałki w marynacie około 40 minut, następnie bez przykrycia w termoobiegu na 160 C piec z 10 minut
Krok 3 - pałki kurczaka w cebuli i tymianku z piekarnika... foto
4
kruche, soczyste pałki doskonałe do pieczywa, ziemniaków, ryżu lub z czym się lubi i na ciepło i na zimno...........SMACZNEGO!!!
Krok 4 - pałki kurczaka w cebuli i tymianku z piekarnika... foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 20.04.2017 20:23
Smakowite i kuszące ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak