Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pałki kurczaka w białym winie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pałki kurczaka 4 szt
wino 1/2 szkl
sól, pieprz do smaku
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pałki kurczaka w białym winie

Pałki umyć, osuszyć i natrzeć przyprawami. Odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin. Po tym czasie pałki ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Cebulę obrać i pokroić w półplasterki, umieścić w naczyniu żaroodpornym . Zalać 1/2 szkl białego wina. Piec około 1 godzinę w 210 C. Podawać z ziemniaczkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 16.01.2012 08:24
mniam
Mariusz10 17.03.2011 16:58
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak