Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pałeczki migdałowe

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 250 gram
cukier puder 80 gram
mąka pszenna 320 gram
mąka ziemniaczana 2 łyżki
migdały 4 łyżki
czekolada mleczna 1 tabliczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pałeczki migdałowe

Kroki postępowania

1
Miękkie masło,cukier puder, obie mąki, zmielone migdały, zagnieść i uformować jednolitą kulę.

Włożyć do lodówki na około 1,5 h.
Krok 1 - Pałeczki migdałowe foto
2
Po wyciągnięciu z lodówki uformować rulon grubości około 1,5 cm i kroić pałeczki 8cm długie.

Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 180 st. Pałeczki piec 10min. Nie powinny być za blade. Ostudzić.
Krok 2 - Pałeczki migdałowe foto
3
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i ozdobić zimne już pałeczki.
Można też czekoladową część obsypać zmielonymi migdałami.
Krok 3 - Pałeczki migdałowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rogalik 16.06.2013 16:11
pyszne paluszki
irenka 22.02.2013 19:32
super,ciekawy przepis
Mirka-Ludomila 16.02.2013 20:01
ale mi narobiłaś apetytu
rjustysia 12.02.2013 11:46
smaczna przegryzka :)
ALAGOR 11.02.2013 21:58
to musi być bardzo smaczne
Ania67 10.02.2013 11:55
extra
piotrekg 28.01.2013 12:15
pyszne paluszki
Hanna5 25.01.2013 14:31
ciekawe
ewelinapac 24.01.2013 23:46
pysznosci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak