Paella po polsku z mięsa po rosole

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ćwiartki z kurczaka

    2
  • papryka czerwona

  • kukurydza

    kolba
  • groszek konserwowy

  • natka pietruszki

  • cebula

  • czosnek

  • pomidory

    2
  • ryż brązowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kukurydzę oczyścić i ugotować. Ryż ugotować na sypko w osolonej wodzie. Mięso (ugotowane, np. po rosole) porwać na kawałki (bez skórki). Warzywa posiekać. Pomidory sparzyć.
Na rozgrzany olej wrzucić cebulę i ząbek czosnku. Gdy się zrumienią, dodawać w kolejności paprykę, mięso, pół puszki groszku i odkrojone ziarna kukurydzy. Na końcu posiekane, obrane pomidory. Chwilę poddusić. Posypać pokrojona natką. Podawać z ryżem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
andrzej10 26.08.2012 08:42
ciekawe
malinka18 22.08.2012 15:46
to musi być pyszne...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat