Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paella po polsku z mięsa po rosole

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ćwiartki z kurczaka 2
papryka czerwona
kukurydza kolba
groszek konserwowy
natka pietruszki
cebula
czosnek
pomidory 2
ryż brązowy

Przepis i sposób przygotowania na: Paella po polsku z mięsa po rosole

Kukurydzę oczyścić i ugotować. Ryż ugotować na sypko w osolonej wodzie. Mięso (ugotowane, np. po rosole) porwać na kawałki (bez skórki). Warzywa posiekać. Pomidory sparzyć.
Na rozgrzany olej wrzucić cebulę i ząbek czosnku. Gdy się zrumienią, dodawać w kolejności paprykę, mięso, pół puszki groszku i odkrojone ziarna kukurydzy. Na końcu posiekane, obrane pomidory. Chwilę poddusić. Posypać pokrojona natką. Podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andrzej10 26.08.2012 08:42
ciekawe
malinka18 22.08.2012 15:46
to musi być pyszne...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak