Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pączusie waniliowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 i 1/2 szklanki
sól mała szczypta
jajko 3 klasy M
proszek do pieczenia 1 i 1/2 łyżeczki
serek homogenizowany waniliowy 2 opakowania 2x150g
olej do smażenia
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Pączusie waniliowe

Do miski przekładamy oba waniliowe serki homogenizowane, wbijamy 3 całe jajka i całość dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
Następnie dodajemy mąkę pszenną wymieszaną ze szczyptą soli i proszkiem do pieczenia. Znów wszystko dokładnie mieszamy. Powinniśmy uzyskać dość gęstą masę.
W głębokiej patelni rozgrzewamy dobrze tłuszcz. Mniejszą łyżeczką (używamy pośredniej między małą, a stołową) nabieramy porcje ciasta i wkładamy je do rozgrzanego oleju. Pączki rosną podczas smażenia nabierając bardziej okrągłych, ładnych kształtów. Smażymy nasze mini pączki waniliowe z obu stron na złoto.
Pączki wyciągamy na naczynie wyłożone ręcznikiem papierowym, aby odciekły z nadmiaru tłuszczu. Jeszcze ciepłe oprószamy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mama niejadka 04.07.2017 21:49
Super pączusie
agnieszka214 04.07.2017 21:23
Takie paczuszkę są pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak