Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pączusie w lukrze

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pączusie

mleko 1 szklanka
jajko
mąka 2 szklanki
cukier 2 łyżki
proszek do pieczenia 4 1/2 łyżeczki
sól 1/2 łyżeczki
masło 55 gram
olej do smażenia 5 szklanek

lukier

cukier puder 1 1/2 szklanki
mleko 3-4 łyżki
ekstrakt waniliowy 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pączusie w lukrze

Do miski dodaj mleko i jajka,wymieszaj.
W osobnej misce połącz ze sobą mąkę,cukier,proszek do pieczenia i sól.
Suche składniki dodaj do mleka i wymieszaj.
Masło rozpuść,dodaj do ciasta i wymieszaj.
Olej rozgrzej w rondlu z grubym dnem.
Łyżką do lodów nakładaj pączusie. Smaż z obu stron na złoty kolor. Pączusie odsącz z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym.
Składniki na lukier dokładnie wymieszaj.
Pączusie posmaruj lukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ilona_eS 13.09.2016 08:51
łatwe i szybkie w przygotowaniu. Idealnie :)
ttrytka 08.12.2015 21:45
poproszę, wspaniale wygląda
sliwka 08.12.2015 16:13
Smacznie wyglądają;))
Ewa Wojtaszko 08.12.2015 13:55
dziękuje,a co najważniejsze bardzo łatwe,bez wyrabiania
wyattearp 08.12.2015 12:26
super pączusie
ania2610 08.12.2015 12:12
ciekawy przepis, takich jeszcze nie robiłam
Krystyna32 08.12.2015 11:37
bardzo apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak