Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pączusie cynamonowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąki 40 dag
cukier 10 dag
jajko 2 sztuki
mleko 1/2 szklanki
drożdże 2 dag
sól 1 szczypta
cynamon 3 łyżeczki
margaryna 1/3 kostki
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Pączusie cynamonowe

Mleko, drożdże i 1/2 mąki wsypać do miski. Zostawić do wyrośnięcia. Dodać gdy wyrośnie: cukier, cynamon, jajka, pozostałą część mąki, sól i roztopioną (letnią) margarynę. Wyrabiać, aż zacznie odchodzić od ręki. Wykrawać malutkie pączusie, albo formować małe kuleczki. Smażyć na rozgrzanym oleju. Wyciągać i osuszyć z oleju. Posypać cukrem pudrem. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak