Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pączki z dżemem truskawkowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 8 dag
masło 8 dag
jaja 3 szt.
mleko 125 ml
drożdże 3 dag
sól do smaku
olejek śmietankowy 1 szt.
dżem do smaku
cukier puder do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: pączki z dżemem truskawkowym

Z 1/3 części mąki z dodatkiem mleka i drożdży wykonujemy rozczyn.Czekamy aż podrośnie.Następnie dodajemy cukier,jaja,olejek,stopione masło,sól i resztę mąki.Wyrabiamy ciasto.Odstawiamy do podrośnięcia.Formujemy kulki,do środka wkładamy dżem.Wykładamy na posypany mąką papier do pieczenia aby podrosły.Po podrośnięciu smazymy na goracym oleju.Podajemy posypane cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 01.02.2013 06:32
pychotka! domowe są najlepsze!
TEtalicha 17.11.2012 20:25
super pączusie
magduś83 11.10.2012 18:59
to jest pycha :)
rjustysia 08.10.2012 09:58
Domowe pączki, to jest to!
Ewelina47 02.10.2012 09:55
pyszne pączusie , ja bardzo lubię
gosia561 29.09.2012 23:29
rewelacja ale ja wolę z różanym

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak