Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
Ciasto
-
mąka
0,5 kg -
cukier
3 łyżki -
cukier waniliowy
0,5 opak -
olej
1 łyżka -
żółtko jajek
4 szt -
ocet
0,5 łyżki -
margaryna
62,5 g -
mleko
1 szkl -
drożdże
50 g
Nadzienie
-
czekolada
13 okienek
Dodatkowo
-
cukier puder do obsypania pączków
-
olej do smażenia
Przepis i sposób przygotowania Pączki z czekoladą
Kroki postępowania

Do wyrobionego ciasta dodać jeszcze olej, ocet, cukier waniliowy. Kiedy zacznie ciasto odstawać od rąk , przykryć ściereczką i zostawić do wyrośnięcia.




Pączki wyjmować łyżką cedzakową na ręcznik papierowy, by ociekły z nadmiaru tłuszczu.
Posypać cukrem pudrem.
Komentarze (3)