Przepis i sposób przygotowania na: Pączki wyrastające na zimno
Usmażone pączki układamy na ręczniku papierowym, gdy ostygną posypujemy je cukrem pudrem.
mąka pszenna | 1 kg |
cukier | 4 łyżki |
drożdże świeże | 10 dag |
mleko | 500 ml |
sól | szczypta |
masło | 10 dag |
żółtko jajek | 5 szt |
białko | 4 szt |
cukier waniliowy | 1 opakowanie |
wódka | 1 kieliszek |
marmolada z róży | 1 słoik |
cukier puder | do posypania pączków |
olej do smażenia |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: