Przepis i sposób przygotowania na: Pączki domowe
Kroki postępowania
Lukier: cukier puder mieszam z sokiem cytryny i taką ilością gorącej wody, aby dał się wymieszać, ale był dosyć gęsty.
Ostudzone pączki lukruję.
mąka pszenna | 5 szklanek |
mąka krupczatka | 1 szklanka |
mleko | 2 szklanki |
jajko | 3 sztuki |
cukier | 1 szklanka |
margaryna | 10 dag |
ocet | 1 łyżka |
skórka z cytryny | 1/2 sztuki |
sól | 1/3 łyżeczki |
drożdże świeże | 10 dag |
marmolada | |
olej do smażenia | 1 litr |
cukier puder | 1/2 szklanki |
sok z cytryny | 1 łyżeczka |
gorąca woda |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: