PĄCZ DO BISZKOPTA NA TORT !

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cytryna

    1/2 szt
  • woda

    1 szkl
  • cukier

    2 łyżeczki
  • spirytus

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z połowy cytryny wyciskamy sok, następnie dolewamy szklankę wody i cukier. Dokładnie mieszamy na koniec dodajemy spirytus i mieszamy. Gotowym pączem nasączamy biszkopty przed posmarowaniem ich masą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kasiek 01.12.2012 21:50
super
ALAGOR 13.11.2012 10:56
uniwersalny - praktyczny!
Botwinka 04.11.2012 09:13
fajny
babajaga1969 04.11.2012 02:24
super, ale nie dla zmotoryzowanych:))
Poison1988 31.10.2012 11:10
świetny i prosty pącz :) robię bardzo podobnie, tort wtedy nie jest aż tak słodki :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat