ozór wołowy gotowany

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ozór

    1
  • włoszczyzna

    3 dag
  • cebula

    10 dag
  • sól

  • Liść laurowy suszony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ozór oskrobać niżem, wymyć dokładnie, najlepiej wyszorować szczotką, usunąć ślinianki, wypłukać, osączyć. Włożyć do wrzącej, osolonej wody i gotować przez dwie godziny. Wyjąć, ostudzić, wkładając do zimnej wody, zdjąć skórę; w tym samym czasie do wywaru dodać włoszczyznę, listek laurowy, sól, zagotować. do wrzącego wywaru włożyć oskrobany ozór i ugotować do miękkości. Podawać na zimno lub gorąco.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat