Przepis i sposób przygotowania na: Owsianka z masłem orzechowym i bananem
Owsianka z masłem orzechowym i bananem to pyszne i szybkie w przygotowaniu śniadanie. Możecie również przygotować ją analogicznie jak owsiankę nocną, którą jak sama nazwa wskazuje przygotujemy na dzień wcześniej. Do przygotowania owsianki możecie wykorzystać swój ulubiony napój roślinny, mleko krowie lub wodę. Wszystko w zależności od Waszej preferencji smakowej. Podobnie jak z napojem, do przygotowania owsianki możecie wykorzystać swoje ulubione płatki owsiane: zwykłe, błyskawiczne lub górskie. W zależności od tego, które wybierzecie, uzyskacie inną ich konsystencję i strukturę.
1. Mleko wlewamy do garnka, dodajemy do niego płatki i banana pokrojonego w kostkę. Całość gotujemy około 8-10 minut, płatki muszą wchłonąć mleko. Pamiętajcie o częstym mieszaniu płatków.
2. Pod koniec gotowania dodajemy masło orzechowe, mieszamy. Gotową owsiankę przekładamy do miski, posypujemy pokruszonym siemieniem lnianym (u mnie dodatkowo pojawiły się także orzechy) i polewamy miodem.