Owsianka z masłem orzechowym i bananem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Pyszne i zdrowe śniadanie. Mleko krowie spokojnie można zastąpić roślinnym.
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • mleko

    1 szklanka
  • płatki owsiane

    5 łyżek
  • banan

    1 sztuka
  • masło orzechowe

    1 łyżka
  • siemię lniane

    0.5 łyżeczki
  • miód

    0.5 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mleko wlewamy do garnka, dodajemy do niego płatki i banana pokrojonego w kostkę. Całość gotujemy około 8-10 minut, płatki muszą wchłonąć mleko. Pamiętajcie o częstym mieszaniu płatków. Pod koniec gotowania dodajemy masło orzechowe, mieszamy. Gotową owsiankę przekładamy do miski, posypujemy pokruszonym siemieniem lnianym (u mnie dodatkowo pojawiły się także orzechy) i polewamy miodem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat