Owsianka jagodowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • płatki owsiane

    1 szklanka
  • woda

    1 1/2 szklanki
  • mleko

    1 szklanka
  • jagody

    1 1/4 szklanki
  • nasiona chia

    2 łyżki
  • sól

    1 szczypta
  • syrop klonowy

    2 łyżki
  • migdały

  • ekstrakt waniliowy

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Płatki owsiane, wodę,mleko,nasiona chia,syrop klonowy oraz 1 szklankę jagód przełóż do rondla. Postaw na ogniu i gotuj przez ok. 5 minut od momentu zagotowania. Na koniec dodaj ekstrakt waniliowy i wymieszaj.
Owsiankę podawaj z pozostałymi jagodami oraz migdałami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
olkaaa 26.06.2017 10:41
wygląda rewelacyjnie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat