Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Owsianka jabłkowo-śliwkowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

płatki owsiane 5 łyżek górskich błyskawicznych
sok jabłkowy jabłkowo-śliwkowy naturalny 2 łyżki
gorąca woda przegotowana
bakalie i inne dodatk

Przepis i sposób przygotowania na: Owsianka jabłkowo-śliwkowa

Do miseczki wsypujemy płatki owsiane górskie błyskawiczne, zalewamy je gorącą przegotowaną wodą (tylko do wysokości płatków). Mieszamy, dolewamy 2 łyżki soku śliwka jabłko, znów mieszamy i odstawiamy na 3 minuty do napęcznienia płatków. Po tym czasie naszą owsiankę możemy przełożyć do pucharka lub zostawić w tej miseczce, w której ją przygotowywaliśmy. Na wierzch dodajemy pokrojone drobniej kandyzowane wiśnie, suszony berberys i płatki kokosa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 10.04.2017 17:02
świetny deser
Wacław 06.04.2017 10:43
smaczne śniadanie :-)
gusia1000 04.04.2017 00:28
Zrobię tak.
tobi1989 03.04.2017 17:43
Na pewno pyszna :)
MagdalenaIC 03.04.2017 17:01
Dziękuję :)
Janina 03.04.2017 16:47
Fajne smaki;))
Małgorzata92 03.04.2017 16:37
Pożywne ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak