Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Owsianka bananowa

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 1 szklanka
banan 1 sztuka
płatki owsiane 2 łyżki
otręby owsiane 2 łyżki
siemię lniane 1 łyżka
proszek budyniowy toffi 1 łyżeczka
rodzynki 1 łyżka
jagody goji 1 łyżka
orzechy włoskie 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Owsianka bananowa

Do garnuszka wlewamy mleko, dodajemy płatki, otręby i siemię. Wszystko mieszamy i gotujemy jakieś 5 minut. Następnie w szklance z odrobiną wody rozpuszczamy proszek budyniowy i wlewamy do całości. Mieszamy. Następnie dorzucamy wszystkie dodatki oprócz banana. Mieszamy i trzymamy jeszcze chwilę na ogniu. Następnie pokrojonego banana wrzucamy do owsianki, mieszamy i zdejmujemy z ognia. Całość możemy udekorować pokrojonym bananem i jagodami goji.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 15.02.2014 09:31
Uwielbiam owsiankę, Twoja wygląda przepysznie.
Milena87 05.03.2013 10:02
idealne śniadanie:)
David 28.02.2013 13:38
fajna i smaczna
cooleczka 10.01.2013 22:01
smaczna i zdrowa
caffee_tea 10.01.2013 21:40
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak